Topp från 1964
Mönster: Ett traderat mönster från 1964. Egentligen var det toppen i mitten som jag ville sy, men klippte av misstag ut toppen till höger.

Material: Lakan från Stadsmissionen. Bra att sy i ett billigt tyg för att kolla hur modellen funkar.
Tips: Även denna gång hade det varit smart att prova tidigare. Eftersom toppen var för stor och jag var trött, blev det att jag sydde in endast mitt bak. Då hamnade bakstyckets inprovningar för nära mitt bak och framstycket känns lite pösigt. Men så fick det bli, nästa gång gör jag ändringarna först.
Något som jag inte provat förut var att vändsy infodring i hals och ärmhål i ett. Det var knepigt att läsa sig till, jag kan inte så många sytermer på engelska, och så är det väldigt abstrakt. Men när jag försökte så funkade det direkt.
För att vändsy infodringarna ska man vänta med att sy ihop axelsömmarna till sist. Först syr man ihop infodingarnas sidsömmar. Sedan vändsyr man halsringning fram och bak samt ärmhål. Allt utom axelsömmarna alltså. Sedan vänder man infodingen till avigsidan och syr ihop fram och bakstyckets axelsömmar. Sist petar man in infodringarnas sömnsmåner och syr några stygn för hand. Nästa gång jag gör det ska jag fota.

1 kommentar:

  1. finns det ingenstans man kan få kopiera eller hitta detta mönster så att man kan sy en själv?

    SvaraRadera